Відійшов у вічність продюсер "Аватару" і "Титаніку" (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 липня 2024, 10:07

Не стало видатної людини

Сьогодні, 7 липня, стало відомо, що відійшов у вічність відомий американський продюсер Джон Ландау. Разом із режисером Джеймсом Кемероном він працював над створенням найкасовіших стрічок у історії кіно: "Аватар", "Аватар: Шлях води" та "Титанік".

Про смерть продюсера повідомив співголова Disney Entertainment Алан Бергман, пише The Guardian. Йому було лише 63 роки.

"Його видатний внесок у кіноіндустрію залишив значний слід, і ми за ним дуже сумуватимемо. Він був культовим і успішним продюсером, але ще кращою людиною та справжньою силою, яка надихала всіх навколо", — поділився Бергман.

Що відомо про Джона Ландау

Джон Ландау з'явився на світ у Нью-Йорку 23 липня 1960 року. Навчався у Школі кінематографічних мистецтв Університету Південної Каліфорнії. Його першою роботою була посада менеджера з кіновиробництва ще у 80-х роках.

Джон Ландау

Знаковою у житті Ландау стала співпраця з авторитетним режисером Джеймсом Кемероном. Разом вони створили культовий фільм "Титанік", за перегляди якого зібрали 1 мільярд доларів. Стрічка здобула 11 перемог на відомій кінопремії "Оскар".

Найкасовішими фільмами у історії кіно, які продюсував Ландау, став "Аватар" у 2009 році та "Аватар: шлях води" у 2022 році.

Джон Ландау продюсував "Аватар"

Також Джон долучався до продюсування таких стрічок, як "Правдива брехня", "Сам удома", "Дорога, я зменшив дітей" та "Аліта: Бойовий ангел Роберта Родрігеса".

Джон Ландау

Відомо, що у Джона Ландау залишилась дружина Джулі, з якою вони були разом 40 років та двоє синів — Джеймі та Джоді.

Джон Ландау з сім'єю

Раніше "Телеграф" писав про те, що помер фронтмен гурту Crazy Town. Його добре пам'ятають за треком Butterfly.