Жителі прифронтової області можуть отримати грошову допомогу після евакуації: хто саме

Читати російською
Автор

Крім виплати їм також буде надана гуманітарна, правова, психологічна допомога та житло

Жителі Донецької області після евакуювання до більш безпечних регіонів можуть отримати додаткову грошову допомогу в 10 800 гривень.

Як повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, обов’язкова евакуація з Донеччини триває із серпня 2022 року. Упродовж цього часу було евакуйовано понад 277 тисяч осіб — серед них 32 тисячі дітей та понад 8 тисяч осіб з інвалідністю.

Переміщення жителів з даної області проводиться залізничним та автомобільним транспортом, в окремих випадках використовується спеціальний транспорт.

Після евакуації особам надається гуманітарна, правова, психологічна допомога та безплатне житло.

Сім'ям з дітьми передбачено додаткову фінансову допомогу в 10 800 гривень на кожного члена з родини від ЮНІСЕФ і БО БФ Янголи Спасіння.

Переміщення осіб з Донецької області відбувається безоплатно. Якщо потрібно отримати консультацію, можна зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911. Якщо в сім'ї є люди з інвалідністю або тяжкохворі, то треба дзвонити по номеру 0 800 332 614.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, хто з українців може отримати фінансову допомогу від Норвезької ради у справах біженців (NRC).