Стосується не всіх: для українців стартував прийом заявок на фінансову допомогу з Європи

Читать на русском
Автор
1792
Гривня Новина оновлена 09 вересня 2024, 11:07
Гривня. Фото Depositphotos

Є три категорії осіб, які мають право на виплату

Норвезька рада у справах біженців (NRC) в Україні оголосила про відкриття реєстрації на багатоцільову грошову допомогу. Подати заяву можна трьом категоріям осіб до 18 травня включно.

Як повідомляє гуманітарна організація на своєму сайті, представники організації будуть розглядати заявки протягом 3-4 тижнів. У разі позитивного рішення особи отримають повідомлення з індивідуальним ідентифікаційним кодом.

Хто з українців може отримати виплату

Грошова допомога здійсниться для осіб, які проживають у зоні бойових дій, тих, хто постраждав від нещодавніх подій, і внутрішньо переміщених осіб, які були змушені покинути свої домівки. Пріоритет буде надаватись українцям, які перебувають у найскладніших життєвих обставинах.

"Якщо ви раніше отримували грошову допомогу від NRC, ви все одно можете подати заявку на додаткову допомогу", — пояснюють на сайті.

Представники організації також зауважують, що домогосподарство має знаходитись на території України.

Як українцям подати заяву

Особам, які претендують на цю виплату, потрібно:

  • заповнити форму, яка активується 9 вересня;
  • увімкнути GPS пристрої для перевірки розташування;
  • заповнити поля, де потрібні персональні дані.

Комісія розглядуватиме заяви протягом 1 місяця. Якщо рішення буде позитивне, то заявнику прийде повідомлення із персональним ідентифікаційним кодом, який дозволить перевірити його статус.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що деяким категоріям українців передбачено грошову допомогу у 21 тисячу гривень на опалювальний сезон.