Можна ще подати заяву: хто з ветеранів отримає виплату після Дня Незалежності

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 вересня 2024, 14:48

Сума вираховується індивідуально

До Дня Незалежності нашої країни ветеранам державою було передбачено нарахування грошової виплати. Якщо вони не встигли подати заяви, то це можна зробити до 1 жовтня 2024 року.

Здійснення виплати регулюється законом України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та і "Про жертви нацистських переслідувань". Про це інформує Пенсійний фонд.

На інформаційній сторінці нагадують, що на виплату мали право такі категорії осіб:

  • Деякі пенсіонери, а саме ті, хто має право на це нарахування. Їм виплати здійснили з 4 серпня без додаткового звернення;
  • Ветерани війни, що проходять службу чи працюють та не є пенсіонерами. Їм кошти були спрямовані на небюджетні рахунки їх військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу / працюють, на підставі поданих заявок;
  • Особи, які мають право на ці кошти, водночас не проходять службу чи не працюють, а також не є пенсіонерами, мали подати заяву до Пенсійного фонду України. У такому випадку виплата надійшла за місцем проживання на поточний рахунок.

А от для осіб, що належать до другої категорії одержувачів виплати, є можливість подати заяву до 1 жовтня 2024 року. Однак не подання заяви вчасно має аргументуватись об'єктивною причиною.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що військові можуть отримати виплати за нагороди.