"Язик не повертається": Міша Крупін зробив відверту заяву про свій псевдонім та російську мову

Читать на русском
Автор
Міша Крупін Новина оновлена 06 липня 2024, 12:57
Міша Крупін. Фото Інстаграм

Неодноразово робили зауваження

Після завершення співпраці з Papa Music та рестарту свої кар'єри Міша Крупін так і не став на творчому полі Михайлом. Чому ж український артист не повністю українізував своє ім'я та що на це вплинуло?

В інтерв'ю "Телеграфу" Міша Крупін "Про погрози кадировців, проблему Віталія Козловського та долю "Корупції"" дав відповідь на всій найпопулярніші питання.

За його словами, написання пісень українською стало для артиста відкриття нового творчого всесвіту.

"Тепер я можу написати насправді щось нове. Наприклад, хочу створити новий альбом, який умовно називаю "харківський реп" — тут будуть мої пісні лише про Харків. Сам я свій жанр називаю щось на кшталт True Talk (справжня розмова. — Ред.)", — каже співак.

Він наголосив, що з 24 лютого 2022 року розмовляє виключно українською, адже навіть язик не повертається розмовляти російською. Війна має стати для всіх рушійною силою в українізації, вже нарешті треба перейти на рідну мову. За словами Крупіна, він багато читає української літератури, і нещодавно повністю прочитав "Кобзар" Шевченка. Що дало артисту як автору дуже сильний лінгвістичний розвиток.

Знайти пісні українського співана можна тільки на ютуб-каналі "Міша Крупін", де нараз є лише дві пісні "Палає" та "Пароль".

Відповідаючи на питання, чому ж артист не став "Михайлом Крупіним", він каже: "Мені неодноразово робили зауваження, що в українській мові нема імені "Міша". Але по паспорту я, звісно, Михайло, а Міша — це мій сценічний псевдонім".

Раніше "Телеграф" писав, що Євгена Кошового з "Квартал 95" тонко потролили на пошті.