"Морські малюки" будуть не тільки в Чорному морі, а й у Південному океані: тюленя в Антарктиці назвали на честь дрона (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 26 вересня 2024, 10:56

Тюлень поки набирає вагу

Тюленятко Веддела, що першим народилось біля станції Академік Вернадський назвали SeaBaby Світозарович. Ім'я йому обирали полярники за пропозиціями в соцмережах.

Варіант з ім'ям SeaBaby на честь українського морського дрона запропонувала Ольга Сабанська. Вона отримає шеврон експедиції. По-батькові тюленя отримало від того, хто першим виявив маля — біолога Світозара Давиденко.

Ім'я в перекладі означає "морський малюк". Загалом, на розгляд в соцмережах надіслали майже 400 пропозицій імен. "Незабаром "морські малюки" будуть не тільки в Чорному морі, а й у Південному океані", — прокоментували в Національному антарктичному науковому центрі. Почитати про дрони SeaBaby можна за посиланням.

SeaBaby 26 вересня виповнилось 10 днів. Незабаром він почне освоювати океан, а поки — харчується маминим молоком. Самостійним він стане ше через 5-6 тижнів. Зазначимо, що ще одне тюленя Веддела народилось біля станції. На черзі — ще чотири малюки, їх мами знаходяться поруч.

Фото SeaBaby авторства Олександра Мацібури, Анни Соіної та Віталія Камінського.

Раніше "Телеграф" розповідав, що в пустелі Наски в Перу завдяки штучному інтелекту знайшли понад 300 нових геогліфів. Їх може бути і більше, оскільки вчені не встигли перевірити всі знахідки ШІ.