Скажіть "ні" боргам: секрети, які допоможуть контролювати фінанси

Читать на русском
Автор

У боргову яму потрапити легко, а от одразу вибратися – не кожному під силу

У сучасному світі важливо розуміти основи фінансової грамотності, щоб уникнути складних ситуацій та боргових пасток. Розуміння правил управління фінансами допоможе вам не лише уникнути проблем, а й побудувати стабільне майбутнє.

У матеріалі Earnin розказано, за допомогою яких порад можна контролювати свій бюджет, щоб не влазити у борги. Слід це запам’ятати!

Як не влазити в борги — прості поради

Слідкуйте за витратами та доходами

Ведіть облік своїх доходів та витрат, щоб розуміти, куди йдуть ваші гроші. Це допоможе вам скоротити непотрібні витрати та уникнути боргів. Використовуйте програми для керування бюджетом або таблиці, щоб контролювати свої фінанси та ставити перед собою певні цілі.

Створіть "фінансову подушку"

Створення ощадного фонду – це важливий крок для запобігання боргам. Почніть відкладати гроші на непередбачені витрати, щоб мати фінансову подушку на випадок екстреної ситуації. Рекомендується почати з невеликої суми, поступово збільшуючи її до бажаного рівня, який може покрити три-шість місяців ваших витрат.

Обмежте використання кредитних карток

Постарайтеся не користуватися кредитними картками занадто часто. Якщо у вас є борги за кредитними картками, намагайтеся погашати їх кожен місяць, щоб уникнути накопичення відсотків і штрафів. Встановіть ліміт на використання кредитної картки та дотримуйтесь його, щоб уникнути спокуси витратити більше, ніж можете собі дозволити.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зрозуміти, що ви у пастці бідності. Ми поділилися, що про це свідчить і як вирватися зі злиднів.