Багатство - це не розмір гаманця: головні правила фінансової грамотності

Читать на русском
Автор
Бездумно витрачати гроші - це не про багатих людей
Бездумно витрачати гроші - це не про багатих людей. Фото Freepik

Топ-3 звички, які зробялть вас багатими

Багатство — це не постійний заробіток грошей, а розвиток і дисципліна, які вимагають чималу кількість часу, сил та енергії. Гроші можуть різко зникнути, а фінансові звички допоможуть вам отримати кошти в будь-який момент. А раніше ми розповідали, чому ви ніяк не можете розбагатіти.

Експерти назвали фінансові звички, які допоможуть вам досягти багатства. Про них розповіли на Newtraderu.

Звички, які допоможуть вам досягти успіху

Чіткі фінансові цілі

Важливо вміти визначати конкретні цілі, які ви зможете досягти. Це може бути умовне заощадження якоїсь великої суми грошей за кілька років чи місяців або купити конкретне авто. Таким чином ви зможете відстежувати свій прогрес або навпаки занепад чи застій.

Жити нижче власних можливостей

Це один із найголовніших аспектів накопичення грошей. Не обов’язково обмежувати себе у потребах чи відмовлятися від матеріальних насолод. Витрачаючи менше, ніж ви заробляєте, ви зможете накопичувати залишок, а згодом інвестувати його.

Контроль над боргами

Борги можуть стати серйозною перешкодою на шляху до багатства. Важливо уникати непотрібних боргів та контролювати ті, що вже є. Сфокусуйтеся на погашенні боргів з високими відсотками, оскільки вони можуть швидко зрости, знижуючи вашу фінансову стабільність.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зрозуміти, що ви у пастці бідності. Ми поділилися, що про це свідчить і як вирватися зі злиднів.