"Європа повинна взяти на себе більш значну роль": президент Литви закликав збільшити військову допомогу Україні

Читать на русском
Автор
1917
Допомога зброєю
Допомога зброєю. Фото armyinform.com.ua

Європа не повинна втрачати часу на зміцнення спроможностей

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Європейський Союз повинен відігравати більш активну роль у наданні допомоги для України. Він наголошує, що наразі існує нагальна потреба в посиленні військового потенціалу Литви та ЄС.

Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа, під час зустрічі із польським колегою Анджеєм Дудою, з посиланням на Etaplius. ЄС та Литва має подумати, як про закупівлі, так і щодо нарощування співпраці.

"Європа повинна взяти на себе більш значну роль, коли в інших союзників немає ні політичної волі, ні можливості надати необхідне військове обладнання. А в Європі відбуваються дуже значні військові зміни, які насамперед пов'язані зі зміцненням її оборонної промисловості", — заявив Науседа.

Президент Литви додав, що Європа не повинна втрачати часу на зміцнення спроможностей. Мовиться про Литву, так і в усьому ЄС.

"Я не сумніваюся, що спільні закупівлі та багатостороннє військове співробітництво — це те, що ми можемо зробити ще більше", — заявив він.

Науседа також зазначив, що, хоча допомога Україні надається швидше, ніж раніше. На його думку, на досягнення домовленостей йдуть місяці.

Раніше "Телеграф" писав, що Україна має дефіцит снарядів, але в Міноборони придумали, чим це виправити. Було ухвалено рішення розв'язувати питання цієї нестачі шляхом створення потужного виробництва БПЛА. Крім того, нарощується власне виробництво боєприпасів практично всіх номенклатур колишнього СРСР.