НАБУ та САП спростували причетність Кіпермана до справи про спробу підкупу

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 червня 2024, 18:13

Антикорупційні органи САП та НАБУ підтвердили, що український бізнесмен Михайло Кіперман не має відношення до справи щодо можливої пропозиції хабаря детективам Національного антикорупційного бюро та прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

У четвер, 6 червня, відбулося судове засідання з обрання запобіжного заходу адвокату Олексію Носову у вищезазначеній справі. Його підозрюють у пропозиції хабаря детективам НАБУ та прокурорам САП. Водночас в низці публікацій цей факт безпідставно пов’язується з ім’ям Михайла Кіпермана, оскільки начебто пропозиція хабаря мала місце у кримінальному провадженні, яке стосуються прав Кіпермана.

Проте, під час відкритого судового засідання прокурор САП Станіслав Броневицький декілька разів прямо зазначив, що за матеріалами слідства у цій справі Олексій Носов не представляв інтереси Михайла Кіпермана, а діяв в інтересах пані Фролової.

"Олексій Носов написав повідомлення Петренку: "Вітаю Вас, мене звати Олексій Носов по Фроловій, Вас мали попередити" … він ще особу не бачить та не знає, але повідомляє прізвище Фролової, підозрюваної в іншому кримінальному провадженні", — зазначив прокурор.

Крім того, в ході засідання і сам підозрюваний Носов зауважив, що не має стосунку до Кіпермана, а неправомірна вигода стосувалася лише Фролової, епізод щодо якої було виділено в окреме провадження.