Нардеп висловився, як припинити рейди ТЦК

Читать на русском
Автор

У нас заробляє ТЦК або МСЕК, ті, хто вирішують, чи йде людина на фронт, чи ні, вважає Чернявський

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань аграрної політики Степан Чернявський заявив, що рейди та затримання з боку ТЦК не припиняться, поки мобілізацію не переведуть на "ринкові відносини". Це означає економічне бронювання і підвищення грошового забезпечення військових.

Таку думку він висловив в інтерв'ю Новини.LIVE. Депутат називає рейди ТЦК "облавами" і вважає, що за нинішніх умов припинити їх неможливо.

"Коли почалися ці "облави", я сказав: що б ми не робили, як би ми когось не змушували щось робити, це буде постійний конфлікт. Поки ми не перейдемо на ті ж самі ринкові відносини, якщо ми не будемо мотивувати хлопців і дівчат, ми будемо мати постійно таку проблему", — говорить Степан Чернявський.

Чи є вихід

Політик підтримує економічне бронювання. Він вважає, що це дозволить поповнити бюджет і, відповідно, підвищити винагороду тим, хто воює.

"Другі скажуть, що це получається, що бідні воюють, а багаті сидять по ресторанах. А скажіть, будь ласка, чи зараз так не виходить? Але економіка у нас не працює, у нас заробляє ТЦК або МСЕК, ті, хто вирішують, чи йде людина на фронт, чи ні", — вважає Степан Чернявський.

Раніше "Телеграф" писав, що в ТЦК розповіли про зміни у бронюванні.