Завод Мінстратегпрому не виконав великий контракт на 122-міліметрові артпостріли, – ЗМІ

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 17 жовтня 2024, 16:46

14 лютого цього року Агенція оборонних закупівель Міноборони та "Павлоградський хімічний завод" Мінстратегпрому підписали контракт на 250 тисяч пострілів до артилерійських систем 2С1 та Д-30. Після цього Агенція перерахувала 9,5 мільярда гривень, а вже влітку ці кошти повернули назад. Тоді виявилося, що павлоградське підприємство не здало жодного пострілу. Про це повідомляється у матеріалі "Десятки мільярдів гривень на оновлення виробництва та аванси на боєприпаси, яких фронт досі не отримує".

Журналісти зазначають, що пів року Агенція оборонних закупівель та "Павлоградський хімічний завод" постачали армії не артилерійські постріли, а порожні обіцянки.

"Я на момент підписання була рівно два тижні як директор Агенції. І я була проти цих угод. Я вважала, що треба диверсифікувати. Там було очевидно, що будуть ризики зриву", – розповідала директорка Агенції Марина Безрукова в інтерв'ю "Українській правді".

Проте питання є не тільки до Агенції оборонних закупівель, яка мала перевірити спроможність заводу виготовити таку кількість – питання до Мінстратегпрому, очолюваного на той час Олександром Камишіним.

Як повідомляють журналісти, відповідно до бюджетів України на 2022 – 2024 роки, Мінстратегпром розподілив між державними підприємствами 55 мільярдів гривень на нарощування виробничих потужностей. Велика частка цих грошей пішла на державні боєприпасні заводи – "Павлоградський хімічний завод" та "Артем", які вже мали повністю забезпечувати ЗСУ необхідними боєприпасами.