Долар перебуває в стані очікування: фінансист дав прогноз курсу на наступний тиждень

Читати російською
Автор

Він не бачить передумов для суттєвих змін

Курс долара в Україні, хоч і демонструє деякі коливання, загалом залишається відносно стабільним. Напевно, наступного тижня різких змін на валютному ринку не буде.

Прогноз курсу долара на тиждень 19-25 лютого дав доктор економічних наук, професор та заслужений економіст України Олексій Плотніков. Його публікує сайт "Pro Гроші".

За його словами, якихось кардинальних змін курсу долара не очікується. Долар продовжує перебувати "в ситуації очікування" через те, що питання з наданням фінансової допомоги США Україні остаточно не вирішене, що створює невизначеність на валютному ринку.

"Поки немає остаточних відмов чи позитивних рішень, долар продовжує перебувати у стані очікування. Іншими словами, український валютний ринок реагує на події в США, але поки не вирішено питання грошової допомоги, сильних змін не відбудеться", — прогнозує Плотніков.

Курс долара в Україні станом на 17 лютого

За даними порталу "Мінфін", у суботу, 17 лютого, середній курс долара в українських банках становить 37,80 грн (купівля) та 38,30 (продаж). Готівковий курс — 38,30 (купівля) та 38,45 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,94 грн.

Як повідомляв "Телеграф", фахівці Національного банку України прогнозують, що протягом найближчого року курс долара зростатиме. При цьому, у січні банкіри очікували на вищий курс – 41,31 грн/долар.