Не дуже добрі новини: стало відомо, коли Палата представників проголосує за допомогу Україні

Читать на русском
Автор
9189
Доведеться подолати спротив трампістів у Палаті представників
Доведеться подолати спротив трампістів у Палаті представників. Фото Відкриті джерела

Джонсон вчергове буде намагатися затягнути справу

Надання Україні військової допомоги від США знову відтягується на великий строк. Оскільки Палата представників Конгресу США, яку відправив на канікули її спікер, трампіст Майк Джонсон, не зможе проголосувати документ раніше, ніж у середині березня.

Про це заявив голова Комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол, повідомляє інформаційне агентство Reuters. Причина, відзначив він, у тому, що Джонсон знову буде намагатися затягнути справу.

"Я не хочу говорити від імені спікера, але я думаю, що він хоче спочатку пройти через процес основних асигнувань – який приведе нас до 8 березня – а потім зайнятися додатковими", – пояснив конгресмен.

Маккол додав, що не читав законопроєкт уважно, але побоюється, що можуть бути зміни у військовому фінансуванні; республіканці можуть спробувати його зменшити. Окрім цього, для ухвалення законопроєкту потрібно буде подолати опір Джонсона та пов'язаної із ним групи найбільш "зашкварених" прихильників експрезидента Дональда Трампа.

"Я думаю, що промивання мозку, якщо хочете, про те, що нам доводиться обирати між нашим південним кордоном та Україною, вже було. Я з цим не згоден. Я думаю, що ми – велика нація і можемо робити й те, і інше", – резюмував він.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Дональд Трамп закликав Сенат не голосувати за допомогу Україні, Тайваню та Ізраїлю у розмірі 95 млрд доларів. На його думку, ці гроші можна давати лише у борг, але не безоплатно.

Тим часом навіть американські експерти вже пишуть, що надання допомоги Україні від США вигідно у першу чергу самим Сполученим Штатам. Понад 90% усіх коштів, які Білий дім виділяє Україні, насправді не йдуть до Києва – вони залишаються в США, оскільки на них замовляють на американських заводах озброєння, боєприпаси, амуніцію та інше для потреб українських Збройних сил.