На майже половину дешевше, аніж торік: продовжує падати в ціні популярний овоч нового врожаю

Читати російською
Автор
Новина оновлена 27 червня 2024, 11:35

Максимальна його вартість складає 35 гривень

Через збільшення пропозиції певних категорій товарів фермери змушені знижувати ціни на популярні продукти. Зокрема на молоду моркву, яка за тиждень в середньому здешевшала на 26%.

Наразі овоч нового врожаю коштує 28-35 гривень за кіло. Експерти проєкту EastFruit кажуть, що учасники ринку замислюються над майбутнім зниженням ціни на моркву.

Основними причинами здешевшання коренеплоду є збільшення кількості врожаю на ринках та доволі стриманий попит на нього. Тому він в середньому подешевшав на 26%, якщо порівнювати з минулим тижнем.

Водночас як кажуть експерти, наразі вартість моркви нового врожаю цього року в середньому на 48% нижча, аніж наприкінці червня торік.

"Водночас фермери зазначають, що в міру зростання пропозиції моркви на ринку попит на неї скорочуватиметься й надалі, що змушує фермерів уже зараз замислюватися про подальше зниження цін у цьому сегменті", — резюмували в проєкті.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що до кінця літа в українських супермаркетах подорожчають 6 важливих товарів. Основною причиною росту ціни є постійні відключення світла.