Перша леді України в українській вишиванці відвідала символічну виставку "Ломикамінь" (відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 27 лютого 2024, 18:01

На виставці презентували мистецькі роботи про жінок, які були незаконно ув’язнені через підтримку України

Перша леді України Олена Зеленська, яка нещодавно зустрічала закордонну делегацію, відвідала відкриття виставки "Ломикамінь. Жіночий спротив у Криму". Виставку організували у представництві президента України в АР Крим у столиці України.

На заході показали мистецькі роботи про мужніх жінок, які незаконно потрапили за грати через підтримку України. Олена Зеленська розмістила на сторінці в Instagram промовисте відео.

"Опір у Криму триває. І світова громадськість має бачити, як росіяни намагаються його зламати, вчиняючи терор проти тих, хто виборює свободу своєї батьківщини", – висловилася Зеленська.

Олена Зеленська на виставці "Ломикамінь"

"Ломикамінь" – це квітка, яка росте на високогір'ї в Криму. Поетичну назву цій рослині дала українська поетеса Леся Українка, коли побачила її серед мерзлого каміння та моху на Ай-Петрі. "Камінь пробила вона, той камінь, що все переміг", – написала тоді Леся Українка.

Олена Зеленська наголосила, що такою квіткою є кожна українська жінка, яка має силу прорости через камінь будь-якої диктатури та терору.

На захід перша леді України одягла вишиванку з пишними рукавами.

Раніше "Телеграф" розповідав, що Олена Зеленська у чорній блузі з патріотичною брошкою виступила перед парламентарями ПАРЄ. Перша леді захоплює своїми елегантними образами.