Реакція Байдена стала вірусною. Президент США відповів на запитання редактора "Телеграфа"

Читати російською
Автор
Новина оновлена 18 липня 2024, 11:19

Американський лідер відповів на питання "Телеграфу" на саміті G7

Головний редактор "Телеграфу" Ярослав Жарєнов проїхав 3 тисячі кілометрів до саміту G7 в Італії, аби особисто запитати президента США Джо Байдена про його план щодо української перемоги.

У питанні звучало про те, що закон про додаткове фінансування для Києва, який Байден підписав 24 квітня 2024 року, містив вимогу до адміністрації Байдена впродовж 45 днів надати Конгресу стратегію щодо війни в Україні. Дедлайн подачі сплив 8 червня.

Ось що відповів Байден:

"Що стосується плану, то зараз він у процесі. Ми обговорюємо з нашими українськими друзями, що саме це буде. У нас є багато руху у напрямку цього. Ми знаємо у загальних рисах, без деталей. Ми знаємо, на що здатна Україна, коли їй надано можливості для захисту, і саме це вона зараз робить".

Президент України Володимир Зеленський на брифінгу на саміті Великої сімки в Італії /Офіс президента

Далі було питання до президента України Володимира Зеленського щодо новин про можливі поставки зброї від Китаю та про те, чи є Китай спільником Росії.

Окрім цього пролунало питання від репортера Bloomberg щодо ситуації в Газі, своє питання теж поставила кореспондентка телеканалу "Інтер".

Володимир Зеленський та Джо Байден /Офіс президента

Саміт лідерів Великої Сімки тривав 13-15 червня в Італії. До "Великої сімки" входять Італія, Німеччина, Велика Британія, США, Канада, Франція і Японія.

Нагадаємо, що на полях цього саміту Україна підписала одразу дві важливих угоди.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що на саміті "Великої сімки", США та Україна також мають підписати вищезазначену угоду. Про це повідомляли в Білому домі.