На Білгородщині розкрили, скільки авіабомб Росія "впустила" на своїх же людей

Читати російською
Автор
Новина оновлена 13 червня 2024, 16:45

Влада РФ не розкриває причин падіння бомб

За останні чотири місяці літаки РФ скинули на російські міста та окуповані населені пункти України 93 авіабомби. Ще 5 ФАБ останніми днями скинули російські льотчики на Білгородську область.

Про це повідомляє ASTRA із посиланням на джерела в екстрених службах Білгородської області. При цьому майже чотири десятки авіабомб, що впали, не можуть розмінувати на території терористичної "ДНР".

У період з 11 по 12 червня на території прикордонного регіону виявили ще щонайменше 5 авіабомб: у селі Неклюдове, селищі Батрацька Дача, селі Новобудівка, в районі селища Ленінський та в селі Цепляєво-друге. У селі Новобудівці Корочанського району рятувальникам довелося навіть евакуювати мешканців вулицею Мисливської, щоб знешкодити бомбу. У всіх п’ятьох випадках обійшлося без постраждалих.

Також відомо, що 4 травня літак армії РФ упустив на Білгород ФАБ-500. Через вибух 7 людей отримали поранення, пошкоджено 31 будинок та 10 автомобілів. При цьому місцева влада приховала причину падіння авіабомби як і те, що вона була російською.

Щодо окупованої частини Донецької області, то там не можуть знешкодити 37 авіабомб через те, що немає вибухотехніків. Їх нібито охороняють групи поліцейських (по двоє у кожній). Авіабомби знаходяться у кількох районах:

  • Округ Єнакієвого — 6 ФАБ-500;
  • Шахтарський муніципальний округ — 15 авіабомб ФАБ-500;
  • Округ Макіївка – 16 ФАБ-500.

Також "Телеграф" розповідав про те, що росіяни впустили ще дві бомби під Білгородом. "Приліт" стався паркуванням з автомобілями.