"Росія відповість за наші сльози": Джамала показала старі фото з Криму, де росіяни відібрали її дім

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 липня 2024, 08:07

Співачка з гіркотою згадала про безтурботне життя та щасливе дитинство у батьківському домі

Українська виконавиця Джамала, у якої російські окупанти відібрали батьківський будинок у Криму, розповіла, що єдине, що не зможуть забрати загарбники — це її спогади зі щасливого і безтурботного дитинства у рідному краї.

У сторіс Інстаграму 40-річна зірка, яка у травні стала мамою втретє, заявила, що країна-агресорка Росія відповість за всі страждання, які переживають зараз українці — за відібрані життя, розбомблені оселі, за вкрадені землі. Також співачка виклала ряд архівних світлин, на яких зображені рідні їй люди.

"Все, що у мене є: моє дитинство, мої спогади, які я намагаюсь зберегти. На цих фото моє дитинство. У рідному Криму. І сьогодні ці спогади забирають. Копаються у батьківських речах, у родинних архівах", — зазначила Джамала.

Артистка доповнила, що сьогодні у її батьків забирають все, чим вони жили, над чим так важко працювали та власними руками, кровю і потом будували своє майбутнє.

"Вже стільки поколінь ми не можемо залишити нічого своїм дітям. Бо злочинці знову приходять у наш дім. Знищують, руйнують, відбирають, крадуть", — написала зірка.

Нагадаємо, що 18 травня відбулися 80-ті роковини депортації кримських татар. Цього дня у мережі Джамала розповіла про трагедію власної родини — як 80 років тому о 5 годині ранку її прабабусю Назил-хан силою депортували з півострова.

У квітні співачка розповіла, чи спілкується з родичами з анексованого Росією Криму. Артистка не хоче наражати їх на небезпеку.