"Не знаю, чи поверне": Дуда зробив неоднозначну заяву щодо Криму, в Україні вже відповіли

Читати російською
Автор

Він назвав півострів "особливим місцем"

Президент Польщі Анджей Дуда висловив сумнів, що Україна зможе повернути Крим під свій контроль. Водночас він вважає, що Донецьк і Луганськ повернуться під контроль Києва.

Про це Дуда сказав в інтерв’ю Kanal Zero. Він зазначив, що сьогодні Росія намагається перемогти в Україні.

"Я скажу так: якщо Росія збереже території України, то фактично це буде перемога Росії. Тоді ймовірність нового нападу з боку Росії буде дуже високою", – підкреслив польський президент.

У відповідь на питання про Крим, він відповів, що не знає, чи поверне Україна його собі. На думку Дуди, Крим є "особливим місцем".

"Я не знаю, чи поверне Україна Крим, але я вірю, що вона поверне собі Донецьк і Луганськ… Тому що насправді, якщо ми подивимося історично, він довший час був у руках Росії", – заявив він.

Своєю чергою посол України в Польщі Василь Зварич відповів на цю заяву польського лідера. Він підкреслив, що "Крим – це Україна: так є і так буде".

"Міжнародне право – основа. Тимчасова окупація Криму Росією є воєнним злочином, за який вона буде покарана. Деокупація Криму – наше спільне з вільним світом завдання і обов'язок. Ми зробимо це беззаперечно. Ми віримо і діємо разом",написав Зварич у соцмережі X.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що зараз ініціатива на полі бою знаходиться на боці росіян, але невдовзі це може змінитися.