"Не знаю, чи поверне": Дуда зробив неоднозначну заяву щодо Криму, в Україні вже відповіли

Читать на русском
Автор
1574
Анджей Дуда
Анджей Дуда. Фото Відкриті джерела

Він назвав півострів "особливим місцем"

Президент Польщі Анджей Дуда висловив сумнів, що Україна зможе повернути Крим під свій контроль. Водночас він вважає, що Донецьк і Луганськ повернуться під контроль Києва.

Про це Дуда сказав в інтерв’ю Kanal Zero. Він зазначив, що сьогодні Росія намагається перемогти в Україні.

"Я скажу так: якщо Росія збереже території України, то фактично це буде перемога Росії. Тоді ймовірність нового нападу з боку Росії буде дуже високою", – підкреслив польський президент.

У відповідь на питання про Крим, він відповів, що не знає, чи поверне Україна його собі. На думку Дуди, Крим є "особливим місцем".

"Я не знаю, чи поверне Україна Крим, але я вірю, що вона поверне собі Донецьк і Луганськ… Тому що насправді, якщо ми подивимося історично, він довший час був у руках Росії", – заявив він.

Своєю чергою посол України в Польщі Василь Зварич відповів на цю заяву польського лідера. Він підкреслив, що "Крим – це Україна: так є і так буде".

"Міжнародне право – основа. Тимчасова окупація Криму Росією є воєнним злочином, за який вона буде покарана. Деокупація Криму – наше спільне з вільним світом завдання і обов'язок. Ми зробимо це беззаперечно. Ми віримо і діємо разом",написав Зварич у соцмережі X.

Нагадаємо, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що зараз ініціатива на полі бою знаходиться на боці росіян, але невдовзі це може змінитися.