Жив у Києві під час Майдану, а згодом обізвав українців нацистами: що говорить про війну співак Сергій Лазарєв (фото, відео)

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 20 жовтня 2024, 20:27

Артист "перевзувся" і тепер служить перед Кремлем

Російський співак Сергій Лазарєв прогнувся під тиском пропутінської пропаганди. Артист, який багато років працював з українськими колегами та на початку критикував повномасштабне вторгнення РФ, різко змінив риторику.

У квітні 2022 року артист виступив у музичному пропагандистському марафоні "ZaРосію". Дізнайтеся, як Сергій Лазарєв спочатку заявив "ні війні", а потім злякався Кремля.

Сергій Лазарєв та Україна

Колишній учасник попгурту "Smash!!", а пізніше сольний виконавець Сергій Лазарєв мав у нашій країні чималу фан-базу. Москвич приїжджав із концертами до українських міст, на музичні фестивалі.

2014 року під час Майдану співак навіть жив у Києві. З весни до літа він був тренером на українському проєкті "Голос країни" каналу 1+1. Разом з ним у червоних кріслах сиділи зрадниця Ані Лорак, співачка Тамара Гвердцителі, яка підтримала українців, і лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук.

"Багато знаю людей тут, в Україні, і абсолютно розумію біль, хвилювання, втому від політичних ситуацій останніх років. Стільки у людей наболіло, що воно прорвало, як нарив. Це не просто так почалося. Для мене Крим – не Росія. Спільної радості, що Крим повернувся до нас, не поділяю. Я з усіма співаками у нормальних стосунках, з Валерією у тому числі. Головне — не втрачати свідомість і почуття міри. Ломати легко – будувати важко. Якби рік тому мені розповіли, що росіяни та українці ненавидітимуть один одного, я не повірив би. Дуже боляче спостерігати таку ворожнечу. Я сам на чверть українець по бабці", — говорив у липні 2014 року артист.

Як Сергій Лазарєв прогнувся перед Кремлем

Ще в серпні 2015 року росіянина було додано до бази даних сайту "Миротворець" за візит до окупованого Росією Криму. Вже після початку повномасштабного вторгнення у 2022 році Лазарєв спочатку виступив проти війни, опублікувавши в Інстаграмі пост із написом "ні війні".

Фото: myrotvorets.center/criminal/lazarev-sergej-vyacheslavovich

"Будь ласка зупиніться все! Разом! Скажіть СТОП! Сядьте за стіл переговорів! Дайте людям жити! Ніхто не підтримує війну! Я хочу, щоб мої діти жили у мирний час! Я ХОЧУ жити і творити У МИРНИЙ час!", — писав артист, але незабаром видалив усі свої антивоєнні записи.

Сергій Лазарєв про війну в Україні

"Перевзувся" виконавець вже у квітні 2022 року. Він відмовився від своїх слів на підтримку України. "Я – росіянин! І ніколи цього не соромився! Я щиро люблю Росію! Вона виростила мене як сильну особистість та відомого артиста, який двічі представляв свою країну на конкурсі Євробачення, відстоював її честь на музичній арені і з гордістю ніс російський прапор", — видав боягуз.

Також чоловік взяв участь у музичному марафоні "ZaРосію". Це була пропагандистська акція на підтримку воєнних дій РФ проти України.

Сергій Лазарєв та Жасмін підтримали вбивства українців

6 червня Лазарєв виставив у соцмережі пост, який розповідає історію дівчини з Ясинуватої, яка нібито пережила 8 років "бомбардувань нацистського режиму Києва", а також про роботу разом із колегами-волонтерами у так званій "ДНР".

За однією з версій, підштовхнуло артиста змінити риторику — погрози про позбавлення його батьківських прав (Лазарєв виховує сина Микиту та доньку Анну, ймовірно, від сурогатних матерів) та внесенням до чорного списку виконавців, чиї кар’єри в Росії можуть бути назавжди зруйновані. Наразі співак, який так сильно освідчувався в любові українцям, спокійно бере участь у пропагандистських заходах та виступає разом з іншими путіністами.

Лазарєв із пропагандисткою Лєрою Кудрявцевою. Фото: instagram.com/lazarevsergey
Співак з дітьми. Фото: instagram.com/lazarevsergey
Фото: instagram.com/lazarevsergey

Також виявилася "Z-патріотичною" російська група Uma2rman. Раніше ми писали, як брати Кристовські зрадили українських фанів і стали на бік зла.