Погіршує пам’ять і може спричинити задуху: в Україну ввезли небезпечний чай

Читати російською
Автор

Вживання цього напою може призвести до зниження пам’яті, інтелекту та навіть передчасної смерті

На українських прилавках може з’явитися чай із токсичною речовиною у складі. У сумішах із жасмином китайського походження виявили хлорпірифос та інші залишки пестицидів.

Небезпечну сировину німецька компанія Kirchner Fischer & Co поставила ТОВ "Світ чаю". Про це Головне управління Держспоживслужби у Чернівецькій області повідомило у Facebook.

Що відомо про хворобу Х

Хлорпірифос є надзвичайно небезпечною речовиною для організму людини. Він використовується як інсектицид для знищення комах. Ця речовина може викликати гостре отруєння пестицидами й призводити до судом, задухи та навіть смерті.

В Американській академії педіатрії попередили, що якщо в організм вагітної жінки потрапить хлорпірифос, то він негативно позначиться на когнітивних здібностях дитини. Цей токсин погіршує пам’ять та знижує інтелект. У дитини буде порушена увага, можливі проблеми з дрібною моторикою рук.

У разі, якщо на полицях магазинів з’являться ці чайні суміші, Держспоживслужба просить повідомити про це за телефоном (0372) 553409. Можна також звернутися до територіальних управлінь.

Раніше Телеграф писав, що в Україні поширилися повідомлення про експорт небезпечного сиру з Франції. У ньому виявили патогенний мікроорганізм.