Погіршує пам’ять і може спричинити задуху: в Україну ввезли небезпечний чай

Читать на русском
Автор
1475
Чай із жасмином
Чай із жасмином. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Вживання цього напою може призвести до зниження пам’яті, інтелекту та навіть передчасної смерті

На українських прилавках може з’явитися чай із токсичною речовиною у складі. У сумішах із жасмином китайського походження виявили хлорпірифос та інші залишки пестицидів.

Небезпечну сировину німецька компанія Kirchner Fischer & Co поставила ТОВ "Світ чаю". Про це Головне управління Держспоживслужби у Чернівецькій області повідомило у Facebook.

Що відомо про хворобу Х

Хлорпірифос є надзвичайно небезпечною речовиною для організму людини. Він використовується як інсектицид для знищення комах. Ця речовина може викликати гостре отруєння пестицидами й призводити до судом, задухи та навіть смерті.

В Американській академії педіатрії попередили, що якщо в організм вагітної жінки потрапить хлорпірифос, то він негативно позначиться на когнітивних здібностях дитини. Цей токсин погіршує пам’ять та знижує інтелект. У дитини буде порушена увага, можливі проблеми з дрібною моторикою рук.

У разі, якщо на полицях магазинів з’являться ці чайні суміші, Держспоживслужба просить повідомити про це за телефоном (0372) 553409. Можна також звернутися до територіальних управлінь.

Раніше Телеграф писав, що в Україні поширилися повідомлення про експорт небезпечного сиру з Франції. У ньому виявили патогенний мікроорганізм.