Росія показала відео з нібито посадкою українських полонених в Іл-76

Читати російською
Автор

Це схоже на чергову провокацію країни-терористки

Російські сайти ввечері у п’ятницю, 26 січня, почали розповсюджувати відео з нібито посадкою українських військовополонених у літак Іл-76, який збили на Бєлгородщині в середу, 24 січня. На кадрах видно, що до повітряного лайнера під’їжджають автомобілі.

Відео дуже поганої якості, на ньому навряд чи можна добре роздивитись, як хтось виходить із машин і йде до літака. Цей ролик був опублікований Слідчим комітетом РФ і його відразу ж підхопили пропагандистські ресурси.

Сценарій війни між Росією та НАТО

Однак, достовірність цього відео перевірити не можна. Невідомо, хто зняв цей ролик, коли це сталося і за яких обставин.

Виникає також питання, чому це відео виклали лише на третій день після того, як літак збили. Українська сторона поки що не коментувала ці кадри.

Неможливо відобразити вміст. Переглянути у Telegram
Кадри нібито посадки українських полонених

Зазначимо, що раніше у Головному управлінні розвідки (ГУР) України заявляли, що окупанти могли використовувати українських військовополонених як живий щит. На борту Іл-76 могли бути ракети для С-300. Це лише одна із версій. Усі обставини зараз вивчаються.

Росія ж відмовилася від міжнародного розслідування. Вона звинуватила Україну у знищенні літака з військовополоненими, але не поспішає надавати докази.

Раніше "Телеграф" писав, що Путін прокоментував знищення Іл-76. Він заявив, ніби Україна знала, що на борту військовополонені. А ракети, запущені у літак, французькі чи американські.