Росія показала відео з нібито посадкою українських полонених в Іл-76

Читать на русском
Автор
9159
Російський літак Іл-76 збили на території РФ
Російський літак Іл-76 збили на території РФ. Фото росЗМІ

Це схоже на чергову провокацію країни-терористки

Російські сайти ввечері у п’ятницю, 26 січня, почали розповсюджувати відео з нібито посадкою українських військовополонених у літак Іл-76, який збили на Бєлгородщині в середу, 24 січня. На кадрах видно, що до повітряного лайнера під’їжджають автомобілі.

Відео дуже поганої якості, на ньому навряд чи можна добре роздивитись, як хтось виходить із машин і йде до літака. Цей ролик був опублікований Слідчим комітетом РФ і його відразу ж підхопили пропагандистські ресурси.

Сценарій війни між Росією та НАТО

Однак, достовірність цього відео перевірити не можна. Невідомо, хто зняв цей ролик, коли це сталося і за яких обставин.

Виникає також питання, чому це відео виклали лише на третій день після того, як літак збили. Українська сторона поки що не коментувала ці кадри.

Кадри нібито посадки українських полонених

Зазначимо, що раніше у Головному управлінні розвідки (ГУР) України заявляли, що окупанти могли використовувати українських військовополонених як живий щит. На борту Іл-76 могли бути ракети для С-300. Це лише одна із версій. Усі обставини зараз вивчаються.

Росія ж відмовилася від міжнародного розслідування. Вона звинуватила Україну у знищенні літака з військовополоненими, але не поспішає надавати докази.

Раніше "Телеграф" писав, що Путін прокоментував знищення Іл-76. Він заявив, ніби Україна знала, що на борту військовополонені. А ракети, запущені у літак, французькі чи американські.