Посадовці просто згаяли півтора роки після обстрілів зими 2022/2023. Треба терміново розбудовуватися - Денис Казанський

Читати російською
Автор
Новина оновлена 06 липня 2024, 14:00

Український блогер, журналіст та політичний оглядач Денис Казанський розповів, що Україні треба якмога швидше готувати енергосистему до зими

На превеликій жаль, окрім російського агресора велику шкоду країні наносить недбальство та тупість посадовців, які стали для України фактично другим фронтом.

Зазвичай не критикую енергетиків чи уряд, розуміючи, як складно їм в умовах війни та постійних злочинних атак російської армії. Але коли деякі чиновники своїми діями фактично допомагають окупантам, про це треба казати, інакше проблема не буде усунена.

Маючи півтора роки після обстрілів зими 2022/2023, коли стало зрозуміло, що Росія буде нищити енергетику, щоб створити гуманітарну катастрофу, посадовці цей час просто згаяли, і зараз коли до зими залишається кілька місяців, не можуть добудувати захист для об’єктів енергетики. За посиланням про це докладно.

Вже не кажу про те що, окрім цього захисту можна було паралельно займатися децентралізацією генерації, розбудовувати мережу дрібних електростанцій, або навіть видавати людям кошти на встановлення сонячних панелей прямо на балконах, як це робиться в Німеччині. Так, проблему це не вирішить повністю, але могло б суттєво знизити споживання та дефіцит у мережі.

Нема часу на розборки та бюрократію. Треба терміново відповідати на виклики і займатися будівництвом. Зрозуміло, що повністю захистити ТЕС, які знаходяться біля лінії фронту неможливо. Але побудувати захист у західних областях, у глибокому тилу — цілком можливо, і це треба було зробити вже вчора.

Джерело: пост Казанського у Telegram.

Думки, висловлені в рубриці блоги, належать автору.
Редакція не несе відповідальності за їх зміст.