На валютному ринку буде складно: від курсу долара можна очікувати сюрпризі

Читати російською
Автор

Попит на валюту найближчими днями збережеться або навіть посилиться

На показники американської валюти у банках та обмінниках впливають деякі фактори. Одна з причин коливань на ринку є проблема надання військової та фінансової допомоги з боку США, тому протягом 14-16 лютого курс може помітно змінитись.

Як прогнозує фінансовий аналітик Олексій Козирев, передає Мінфін, банки можуть знизити курс долара у купівлі та підвищити у продажі. Тому, до кінця робочого тижня показники коливатимуться в межах 37,35-38,35 гривні.

За його словами, а в обмінниках курс долара перебуватиме в коридорі від 37,6 до 38,3 гривні.

"На готівковому ринку цього тижня особливого курсового штилю не буде. Тенденція щодо перевищення обсягів купівлі населенням валюти над її здаванням в обмінники фінкомпаній та каси банків збережеться і навіть дещо посилиться", – пояснює аналітик.

Козирев додає, що протягом 14-16 лютого ситуація на валютному ринку буде напружена через проблему з наданням військової та фінансової допомоги Україні з боку США. Однак він впевнений, що великих загроз для ринку точно не відбудеться, адже НБУ слідкуватиме за ринком та контролюватиме його.

Курс долара в Україні станом на 14 лютого

За даними порталу "Мінфін", у середу, 14 лютого, середній курс долара в українських банках становить 38,0 грн (купівля) та 38,45 (продаж). Готівковий курс — 38,30 (купівля) та 38,40 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 38,12 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, коли почне зростати попит на валюту і готівковий і безготівковий долар поступово буде дорожчати на українському ринку.