"Я краще гроші батькам перерахую": YAKTAK про пісню для Євробачення, витрати та підготовку до конкурсу

Читати російською
Автор
Новина оновлена 24 січня 2024, 08:54

Співак визнав, що пісня про нерозділене кохання про ситуацію з його життя

YAKTAK називають одним з головних претендентів на перемогу у Нацвідборі на Євробачення. Співак розповів "Телеграф", чому вирішив співати про нерозділене кохання українською і що буде робити у Швеції, якщо переможе.

- Вашу пісню для Нацвідбору багато хто назвав легковажною для часу, коли в країні йде війна. Як вважаєте, чому саме ваша пісня має перемогти?

- Не думаю, що моя пісня легковажна. Вона про нерозділене кохання. Про те, що навіть коли деякі з твоїх цілей, як в даному треку дівчина, недосяжні, ти все одно повинен йти і досягати їх. Коли я співаю її, я відчуваю, як всередині мене горить вогонь. Тому навіть у такий складний для нас час хочеться дуже потужно представити Україну, запалити сцену, щоб вся Європа співала наш трек. Щоб кожен німець, італієць, іспанець наспівували "LaLaLa" і знали, що це українська пісня.

- Більшість учасників Євробачення вже багато років співає англійською і це стало трендом. Чому ви вирішили заспівати українською?

- Моя ціль — розвивати українську музику, робити так, щоб саме треки українською мовою співали по всьому світу. Тому коли стояв вибір, якою мовою співати — я не сумнівався не на мить.

- Раніше ви не робили танцювальних пісень, чого цього разу наважились замість того, щоб використовувати свої головні козирі?

- Я дуже люблю свої треки "Чекає вдома", "Уночі", чи будь-який інший. Я вклав туди всю душу, але я розумію, що ці пісні для українського слухача. Вони під наш менталітет, під наш нерв, для наших людей. Я хотів, щоб пісню "LaLaLa" знали в усьому світі. Щоб її співали люди різних національностей. Тому що ""LaLaLa" — це універсальна фраза, яку може заспівати кожен.

- Ця пісня про нерозділене кохання. Писали з власного досвіду. чому виникла така пісня?

- Я не скажу, що пісня прям на реальних подіях, але звичайно, надихався зі свого життя, з ситуацій, які траплялись зі мною.

- Як на неї відреагувала ваша дівчина?

- Та нормально, добре. Аліса завжди підтримує мене.

- Чому люди краще сприймають пісні про нещасне кохання ніж про щасливу любов?

- Не згоден, що люди краще сприймають пісні про нещасне кохання. Мої пісні "Погляд", "Порічка", вони про щасливу любов. І людям ці треки круто відгукнулись. Просто життя таке, що іноді тобі хочеться слухати "Порічку" і вона резонує тобі, а іноді "Не мовчи".

- Пісня кого з ваших конкурентів вам сподобалася найбільше та чим саме?

- Дуже багато крутих пісень на цьому відборі і всі артисти сильні і достойні. Але я намагаюсь не зациклюватися на тому, щоб з кимось конкурувати, а фокусуватись на собі і своєму виступі.

- В презентації вашої пісні написано, що ви завжди слідкували за Євробаченням — які виконавці окрім українських вам запам’ятались найкраще і чим саме?

- Мені дуже подобається виконавець ​​Mahmood і те, як він представив Італію в 2019 році з піснею "Soldi". Подобається пісня "Arcade". Я її співав на "Голос діти". Maneskin круті. Та багато класних пісень і виступів було.

- Якщо переможете у нацвідборі та опинитеся у Мальме, куди підете в першу чергу і чому?

- Ого, та не думав про це. Я думаю, що акцент буде на репетиціях. Якщо я виграю, я поїду туди не відпочивати, мені треба буде гідно представити Україну, тому буде багато роботи.

- Минулого року у вас був великий тур Україною. Куди, окрім донатів на ЗСУ, витратили найбільше і яку коштовну річ хотіли би купити та чому саме її?

- Найкоштовніше — це звичайно машини для ЗСУ, але якщо не брати це, то навіть не знаю. Для себе, мабуть, нічого дорогого не купив. Я взагалі такий, що я краще гроші батькам перерахую, чи дівчині щось куплю, а мені нічого не треба.