Продали за 300 тисяч доларів: картина Марчука побила рекорд серед українських художників

Читати російською
Автор

Картина написана у 1980 році

Пейзаж легендарного українського художника "Зійшов місяць над Дніпром" Івана Марчука продали на аукціоні Goldens "Колекційне класичне мистецтво" за 300 тисяч доларів, який відбувся в Києві. Ця сума стала рекордною серед українських митців на світових аукціонах.

Про це повідомили на сторінці у Фейсбук аукціонного дому. Картина продана за 250 тисяч, але загальна сума з комісією та авторським збором склала 300 тисяч доларів.

Фото: facebook.com/goldens.auction /facebook.com/goldens.auction

Хто став новим власником картини, не повідомляють, однак відомо, що придбав її громадянин США. "Найбільшою несподіванкою для мене стало те, що новий власник твору, з яким я особисто не знайомий, до слова – американець, подякував мені за задоволення, що має від придбаного твору", — написав Іван Марчук на своїй сторінці у Фейсбук.

Так, картина "Зійшов місяць над Дніпром", написана Іваном Марчуком ще у 1980 році. Художник є лауреатом Шевченківської премії, а 2007 року його додали в рейтинг "100 геніїв сучасності". Марчук написав близько 5 тисяч картин і провів понад 150 персональних виставок і 50 колективних.

Раніше "Телеграф" розповідав, що загадковий художник із Франції створює новий мурал в Бучі. Митець завжди ходить у масці і не розкриває своє справжнє ім’я.