Ви не знали про це: що зробити з картоплею перед смаженням для ідеальної страви
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Так ваша смажена картопля буде найсмачнішою
Картопля — базовий продукт на столах українців. Її перевага в тому, що один і той самий продукт може стати різними стравами. Ми розповідали, як покращити смак картопляного пюре. Тепер поділимось маленьким секретом, який допоможе вам смажити картоплю ідеально.
Багато досвідчених кухарів знають про секрет приготування смаженої картоплі – замочування її у воді перед смаженням. Цей простий крок може значно покращити результат вашої страви. "Телеграф" розповідає детальніше.
Навіщо замочувати картоплю перед смаженням?
Річ у тім, що крохмаль, який міститься в картоплі, при смаженні може зробити її липкою і менш хрусткою. Замочування допомагає "вимити" частину крохмалю. Саме це забезпечить вам ідеальний результат — картопля матиме золотисту скоринку, а всередині буде ніжною.
Як правильно замочувати картоплю перед смаженням?
Почистіть шкірку картоплі. Наріжте овоч на шматочки бажаної форми та розміру. Замочіть картоплю в холодній воді на 30-60 хвилин. Після замочування обсушіть картоплю паперовими рушниками — вона повинна бути сухою.
Розігрійте олію і смажте картоплю до золотистої скоринки. Використовуйте той метод і температурний режим, який вам подобається.
Замочування картоплі займає багато часу. Однак, цей простий крок може значно покращити смак вашої страви. Також ми розповідали, як правильно варити макарони.