Вибори у США: нове опитування показало, що Трамп значно випередив Байдена

Читати російською
Автор

Запекла боротьба за лідерство продовжується

За результатами опитування Дональд Трамп випереджає президента-демократа Джо Байдена на 6%. Американці незадоволені реваншем на виборах, адже він привернув увагу до колишнього президента після його перемоги в Нью-Гемпширі.

Результати опитування Reuters/Ipsos опубліковано на сайті порталу. У ньому взяло участь 1 250 дорослих американців.

Трамп випереджає Байдена з результатом 40% проти 34%. Похибка опитування становила три відсоткові пункти.

Трамп зайняв позицію лідера, попри результати опитування, яке провели Reuters/Ipsos на початку січні. Тоді він і Байден мали однакові результати, хоча загальнонаціональне опитування не враховує тонкощі конкурсу колегії виборців.

Але настрої американців не такі вже і позитивні, під час опитування декілька людей наголосили, що "втомилися бачити тих самих кандидатів на президентських виборах і хочуть когось нового". З усім тим, лише 18% сказали, що не проголосували б ні за кого, якби Байден і Трамп брали участь лише вдвох.

У будь-якому випадку це питання буде вирішено цієї осені, і боротьба в кількох конкурентоспроможних штатах завершиться перемогою нового президента.

Раніше "Телеграф" писав, що Трамп блокує допомогу Україні від США. Це пов’язано з його бажанням будувати кампанію на питаннях міграції.