Це прорив? Байден погодився з вимогами республіканців заради допомоги Україні — WSJ

Читать на русском
Автор
1495
Джо Байден
Джо Байден. Фото Відкриті джерела

Угода, що розробляється в Сенаті, обмежить можливість мігрантів просити прихистку на південному кордоні

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден погоджується на посилення імміграційної політики. Це зроблено задля забезпечення допомоги Україні.

Про це у четвер, 18 січня, пише The Wall Street Journal. Зазначається, що у Сенаті розробляють імміграційну угоду, яка обмежить можливість мігрантів просити прихистку.

Зазначається, що попри те, що республіканці висувають досить жорсткі умови, угода має великі шанси. Вона має бути ухвалена в обмін на військову допомогу для Ізраїлю та України.

"Імміграційна угода, що розробляється в Сенаті, обмежить можливість мігрантів просити прихистку на південному кордоні. Поступка Білого дому, на думку деяких прогресистів, показує, що зсув президента Байдена у бік імміграції, був сплеском у його довгій політичній кар’єрі", — йдеться у матеріалі.

Позиція Байдена говорить про те, що він готовий на поступки. Це пов’язано не лише із забезпеченням допомоги Україні, а й критикою серед американців.

Згідно з результатами опитування CBS News, яке було проведено на початку 2024 року, рейтинг Байдена з вирішення питань імміграції був рекордно низьким. Зі всіх опитаних респондентів 68% заявили, що не схвалюють його міграційну політику і ще 63% сказали, що хотіли б її посилити.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Джо Байден зустрівся з лідерами Конгресу та закликав їх виділити додаткове фінансування для підтримки України.