Вибори у США: нове опитування показало, що Трамп значно випередив Байдена

Читать на русском
Автор
847
Джо Байден та Дональд Трамп
Джо Байден та Дональд Трамп. Фото Відкриті джерела

Запекла боротьба за лідерство продовжується

За результатами опитування Дональд Трамп випереджає президента-демократа Джо Байдена на 6%. Американці незадоволені реваншем на виборах, адже він привернув увагу до колишнього президента після його перемоги в Нью-Гемпширі.

Результати опитування Reuters/Ipsos опубліковано на сайті порталу. У ньому взяло участь 1 250 дорослих американців.

Трамп випереджає Байдена з результатом 40% проти 34%. Похибка опитування становила три відсоткові пункти.

Трамп зайняв позицію лідера, попри результати опитування, яке провели Reuters/Ipsos на початку січні. Тоді він і Байден мали однакові результати, хоча загальнонаціональне опитування не враховує тонкощі конкурсу колегії виборців.

Але настрої американців не такі вже і позитивні, під час опитування декілька людей наголосили, що "втомилися бачити тих самих кандидатів на президентських виборах і хочуть когось нового". З усім тим, лише 18% сказали, що не проголосували б ні за кого, якби Байден і Трамп брали участь лише вдвох.

У будь-якому випадку це питання буде вирішено цієї осені, і боротьба в кількох конкурентоспроможних штатах завершиться перемогою нового президента.

Раніше "Телеграф" писав, що Трамп блокує допомогу Україні від США. Це пов’язано з його бажанням будувати кампанію на питаннях міграції.