"Росія не стане як ми": у Норвегії закликали готуватися до можливої війни

Читати російською
Автор

Норвегія хоче збільшити витрати на оборону

Росія не зможе зайняти місце серед демократичних країн, тому Заходу треба готуватися до того, що протистояння може перерости в збройний конфлікт.

Як повідомляє VG, про це розповів міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам під час лекції у Військовій співдружності в Осло. За його словами, країна має збільшити інвестиції у сферу оборони.

Зокрема, він зазначив, що Норвегія має ефективно реагувати разом із союзниками на будь-які загрози.

"Ми повинні розуміти, що насіння шляху Росії до демократії після падіння комунізму вже давно роздавлене. Наскільки ми бачимо, немає жодних ознак того, що Росія стане такою, як ми", — сказав він.

Грам додав, що ті небагато росіян, які ще здатні висловлювати протест, чекає або в’язниця, або відправка на фронт як "гарматне м’ясо".

Міністр додав, що у цій ситуації світові доведеться жити ще тривалий час, а тому варто розуміти, що навіть після завершення російського вторгнення в Україну загроза нікуди не подінеться.

Він зазначив, що через це Норвегія проводитиме більше військових навчань із союзниками на своїй території та наголосив, що країна потребує додаткових інвестицій у ППО та ВМС, а також має вирішити проблеми з "внутрішньою координацією" в армії.

Як повідомлялося раніше, голова військового комітету НАТО Роб Бауер зазначив, що нові реалії вимагають від жителів Заходу усвідомлення того, що вони також можуть стати частиною конфлікту, а тому їм слід бути готовими до війни.