"Росія не стане як ми": у Норвегії закликали готуватися до можливої війни

Читать на русском
Автор
1027
"Росія не стане як ми": у Норвегії закликали готуватися до можливої війни

Норвегія хоче збільшити витрати на оборону

Росія не зможе зайняти місце серед демократичних країн, тому Заходу треба готуватися до того, що протистояння може перерости в збройний конфлікт.

Як повідомляє VG, про це розповів міністр оборони Норвегії Бьорн Арільд Грам під час лекції у Військовій співдружності в Осло. За його словами, країна має збільшити інвестиції у сферу оборони.

Зокрема, він зазначив, що Норвегія має ефективно реагувати разом із союзниками на будь-які загрози.

"Ми повинні розуміти, що насіння шляху Росії до демократії після падіння комунізму вже давно роздавлене. Наскільки ми бачимо, немає жодних ознак того, що Росія стане такою, як ми", — сказав він.

Грам додав, що ті небагато росіян, які ще здатні висловлювати протест, чекає або в’язниця, або відправка на фронт як "гарматне м’ясо".

Міністр додав, що у цій ситуації світові доведеться жити ще тривалий час, а тому варто розуміти, що навіть після завершення російського вторгнення в Україну загроза нікуди не подінеться.

Він зазначив, що через це Норвегія проводитиме більше військових навчань із союзниками на своїй території та наголосив, що країна потребує додаткових інвестицій у ППО та ВМС, а також має вирішити проблеми з "внутрішньою координацією" в армії.

Як повідомлялося раніше, голова військового комітету НАТО Роб Бауер зазначив, що нові реалії вимагають від жителів Заходу усвідомлення того, що вони також можуть стати частиною конфлікту, а тому їм слід бути готовими до війни.