Залишилось 3 дні: як можна швидко передати показники лічильників газу

Читать на русском
Автор
Передавати показники лічильника - задача абонента
Передавати показники лічильника - задача абонента. Фото Колаж "Телеграфу"

Якщо вчасно не передавати показники, нарахування можуть бути некоректними

В Україні почалася передача показників газоспоживання. Абоненти "Нафтогазу" мають передати показники до 5 лютого. Зробити це можна подзвонивши в кол-центр чи онлайн.

Компанія нагадує, що передати показники онлайн можна за кілька хвилин в чат-ботах, на сайті чи СМС-повідомленням. СМС потрібно надсилати на номер 4647. Чат-боти для передачі показників є у двох месенджерах — Viber та Telegram.

На сайті передати показники можливо двома способами. Якщо ви бажаєте зареєструватись та мати особистий кабінет, ви зможете не тільки отримувати та оплачувати рахунки, а й отримувати акти звірки, довідки про стан рахунку, пільги, субсидії та історію оплат й споживання. Якщо реєстрація не входить у ваші плани — доступна спрощена процедура. Оплатити також можна без реєстрації — в розділі "Клієнтам" потрібно ввести номер особового рахунку, перевірити адресу, ввести суму та "оплатити".

"Нафтогаз" звітує, що найбільшою популярність користується передача показників через чат-боти, ними скористалось 1,7 млн абонентів. На другому місці — передача показників через особистий кабінет — 1,3 млн абонентів.

Раніше "Телеграф" розповідав, що також передати показники та сплатити за використаний газ можна у відділеннях Нової пошти та Укрпошти, через термінали самообслуговування "ПриватБанку" та "Ощадбанку". Доступна оплата також через банки-партнери "Нафтогазу".