Росіянин написав заяву на Путіна через інтервʼю з Карлсоном: все через Гітлера

Читати російською
Автор

Путін "вчинив цей злочин за обтяжливих обставин"

Російський опозиційний політик Сергій Антонов подав заяву до Слідчого комітету на російського диктатора Володимира Путіна. Причина в інтерв'ю лідера РФ американському журналісту Такеру Карлсону.

Зазначається, що Антонов звинуватив Путіна в реабілітації нацизму, адже той сказав, що поляки "загралися і змусили Гітлера розпочати Другу світову війну", яка почалася з нападу на Польщу. Про це пише "Сибирь. Реалии".

Політик вимагає притягнути диктатора до відповідальності за кримінальною статтею.

"Чому почалася війна першого вересня 1939 року саме з Польщі? Вона була незговірливою. Гітлеру нічого не залишалося під час реалізації його планів розпочати саме з Польщі", — сказав Путін в інтерв'ю.

За словами політика, у цій тезі міститься склад злочину за статтею КК: "заперечення фактів, встановлених вироком Міжнародного військового трибуналу для суду та покарання головних військових злочинців європейських країн осі, схвалення злочинів, встановлених зазначеним вироком".

Він також додав у заяві, що Путін "вчинив цей злочин за обтяжливих обставин": з використанням свого службового становища, а також з "використанням засобів масової інформації чи інформаційно-телекомунікаційних мереж, у тому числі інтернет.

Заяву слідчий комітет зареєстрував.

Видання зауважує, що Антонов наразі не перебуває у Росії, адже покинув її ще влітку 2022 року. Наразі він очолює "Комітет-2024" — об'єднання російських опозиційних політиків проти узурпації влади в Росії.

Зауважимо, що, за даними "Сибирь.Реалии", це не перший випадок, коли на Путіна подають до суду. Раніше це роби правозахисник Владислав Нікітенко, якого після подання заяви засудили на три роки у справі про "дискредитацію" російської армії. Проте згодом строк зменшили до одного місяця.

Раніше "Телеграф" писав, що зібрав топ із найабсурдніших висловлювань Путіна. Вони просякнуті цинізмом та брехнею.