Ваша цибуля буде гнити, якщо не зробите цього до зими. Як зберегти врожай
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Дотримуючись цих простих правил, цибуля буде зберігатись довго
Цибуля — один із найпоширеніших овочів, який господарі закладають на зиму. Проте часто вона починає псуватися раніше часу.
"Телеграф" розповість, чому псується овоч. А також, як правильно її зберігати взимку.
Основною причиною гниття є надмірна вологість та неправильні умови зберігання. Якщо цибуля зібрана занадто рано й не встигла дозріти, має пошкоджене донце чи верхні луски, або ж лежить у приміщенні з підвищеною температурою та вологістю, вона швидко починає гнити. Додатковим фактором псування є зберігання поруч із картоплею, яка виділяє вологу.
Як зберегти цибулю
Щоб цибуля залишалася свіжою всю зиму, її після збору необхідно добре просушити в теплому й провітрюваному місці. Найкраще тримати її в сітках, корзинах чи ящиках із отворами, де забезпечується вільна циркуляція повітря.
Оптимальна температура для зберігання становить від нуля до плюс трьох градусів, а вологість не повинна перевищувати 70 відсотків. Приміщення має бути темним та добре вентильованим.
Пошкоджені або м’які головки варто одразу відкласти й використати першими, адже вони швидко провокують гниття сусідніх овочів.
Раніше "Телеграф" розповідав, як зберігати врожай винограду.