На продаж виставили рідкісний лімузин Джона Леннона (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 21 лютого 2024, 12:44

Автомобіль має не лише цікаву історію, але й багате оснащення

На продаж виставили легендарний і дуже рідкісний лімузин Mercedes-Benz 600 Pullman. Він має багату історію володіння.

Зокрема, його спеціально замовив Джон Леннон з британського рок-гурту The Beatles. Є інформація, що ним володіли також інші відомі музиканти. Продає автомобіль британська компанія Tom Hartley Jr.

На жаль, ціну авто не повідомляють. Ймовірно, екземпляр продадуть тому, хто заплатить більше. Вказують, що автомобіль дуже рідкісний. Таких було створено лише 304, а з правим кермом — 39 екземплярів.

Що відомо про Mercedes-Benz 600 Pullman

Цей Mercedes-Benz 600 Pullman зібрали у 1970 році на замовлення Джона Леннона. У ньому є кілька особливостей, наприклад, високоякісна шкіра у салоні, дерево, велюр, покращена аудіосистема Blaupunkt. Під капотом встановили потужний двигун об’ємом у 6,3 літра. Його потужність складає 250 к.с.

Після розпаду гурту The Beatles та переїзду до Америки музикант продав свій автомобіль Джорджу Харрісону. Проте через кілька місяців і він його продав. Наступницею стала вокалістка гурту The Supremes Мері Вілсон. Вона володіла ним близько 15 років.

Згодом автомобіль викупила компанія Mercedes-Benz. Після реставрації автовиробник використав його для реклами і потім продав у приватну колекцію.

Раніше "Телеграф" писав, що у США продають 50-річну "Волгу" за ціною суперкара. За свої майже пів століття цей автомобіль проїхав усього 54 тисячі км.