На продаж виставили рідкісний лімузин Джона Леннона (фото)

Читать на русском
Автор
Mercedes-Benz 600 Pullman Джона Леннона Новина оновлена 21 лютого 2024, 12:44
Mercedes-Benz 600 Pullman Джона Леннона. Фото Колаж "Телеграф"

Автомобіль має не лише цікаву історію, але й багате оснащення

На продаж виставили легендарний і дуже рідкісний лімузин Mercedes-Benz 600 Pullman. Він має багату історію володіння.

Зокрема, його спеціально замовив Джон Леннон з британського рок-гурту The Beatles. Є інформація, що ним володіли також інші відомі музиканти. Продає автомобіль британська компанія Tom Hartley Jr.

Mercedes-Benz 600 Pullman

На жаль, ціну авто не повідомляють. Ймовірно, екземпляр продадуть тому, хто заплатить більше. Вказують, що автомобіль дуже рідкісний. Таких було створено лише 304, а з правим кермом — 39 екземплярів.

Mercedes-Benz 600 Pullman музиканта Джона Леннона

Що відомо про Mercedes-Benz 600 Pullman

Mercedes-Benz 600 Pullman кузов лімузин

Цей Mercedes-Benz 600 Pullman зібрали у 1970 році на замовлення Джона Леннона. У ньому є кілька особливостей, наприклад, високоякісна шкіра у салоні, дерево, велюр, покращена аудіосистема Blaupunkt. Під капотом встановили потужний двигун об’ємом у 6,3 літра. Його потужність складає 250 к.с.

Mercedes-Benz 600 Pullman салон

Після розпаду гурту The Beatles та переїзду до Америки музикант продав свій автомобіль Джорджу Харрісону. Проте через кілька місяців і він його продав. Наступницею стала вокалістка гурту The Supremes Мері Вілсон. Вона володіла ним близько 15 років.

Mercedes-Benz 600 Pullman 1970

Згодом автомобіль викупила компанія Mercedes-Benz. Після реставрації автовиробник використав його для реклами і потім продав у приватну колекцію.

Раніше "Телеграф" писав, що у США продають 50-річну "Волгу" за ціною суперкара. За свої майже пів століття цей автомобіль проїхав усього 54 тисячі км.