У Міноборони знову проблеми з поставками продуктів: що цього разу

Читать на русском
Автор
Постачальник надавав неякісні продукти
Постачальник надавав неякісні продукти. Фото Колаж "Телеграф"

Компанії будуть виставлені штрафні санкції, а також вона має виплатити компенсацію за зіпсовані та неякісні продукти

У Міністерства оборони України виникли проблеми з одним із найбільших постачальників харчових продуктів. Компанія перемогла в десяти лотах на харчування, але тепер фізично не може впоратися із поставками. Відомство у зв’язку із цим має право змінити постачальника.

Про це сказав заступник міністра оборони Віталій Половенко після перевірки складів деяких військових частин на сході України. За його словами, невчасне постачання призвело до того, що запаси продуктів у частині областей були недостатніми.

"Ми реагуємо на скарги військових, тому приїхали з незапланованим "візитом" в частини. Усе фіксуємо. Виявилося, через невчасне постачання компанією-переможцем харчів у певних областях запаси продуктів недостатні. Це питання на жорсткому контролі. Компанія перемогла у 10-ти лотах на харчування, але тепер фізично не може впоратися з постачанням", – сказав він.

Половенко додав, що Міноборони, згідно з умовами договору, може змінити постачальника.

"Частини, де компанія не встигає з постачанням, ми виводимо з договору і перепідпорядкуємо до компаній-переможців у довколишніх областях", — зазначив заступник міністра.

Зазначається, що за недотримання умов договору компанії буде виставлено штрафні санкції. Також вона має виплатити компенсацію за зіпсовані та неякісні продукти.

У Міноборони не назвали назву компанії, проте кілька днів тому волонтер та блогер Дана Ярова на своїй сторінці у Facebook написала пост, у якому розповіла про претензії Міністерства оборони України до Трейд Граніт Інвест.

"Компанія виграла за конкурентними цінами, з нормальними документами десять лотів. Здавалось би, великий обʼєм, працюйте. [Але] проблема в тому, що вже тижні Міністерство оборони, командування Сил логістики, "Тил" ведуть переговори, садять операторів на контроль постачання в режимі 24/7, знову ведуть переговори, пишуть листи, виставляють претензії. Складають акти. Про що? Правильно. Про недопостачання харчових продуктів, а місцями й непостачання", — написала вона.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у грудні 2023 року у столиці було затримано керівника одного з Головних управлінь Міноборони. Він причетний до схеми розкрадання 1,5 млрд грн на закупівлі артснарядів для українських військових.