Втекти з України на таксі: прикордонники розкрили зухвалу схему незаконного перетину кордону

Читати російською
Автор

Таксист вирішив непогано підзаробити та порушив закон

Прикордонники затримали таксиста з пасажирами, водій намагався довезти клієнтів до Румунії в об’їзд пунктів пропуску. Він віз двох чоловіків, кожен з яких заплатив по 2 тисячі євро за незаконний перетин кордону.

Ця схема також має організатора, який керує процесом дистанційно, його особу вже встановили. Про це Державна прикордонна служба України (ДПСУ) інформує у Телеграмі.

Сценарій війни Росії та НАТО

"Особу організатора встановлено, вживаються заходи щодо його затримання. Водієві загрожує кримінальна, а пасажирам ― адміністративна відповідальність", ― йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що після вторгнення Росії в Україну влада країни заборонила виїзд військовозобов’язаним чоловікам. За законом покинути територію української держави можуть лише певні категорії. Серед них батьки трьох та більше неповнолітніх дітей й офіційні чоловіки жінок з інвалідністю. Дозволяється виїзд волонтерів та депутатів, але лише якщо це необхідно для їхньої діяльності.

У зв’язку із забороною деякі чоловіки намагаються незаконно виїхати за межі України. Особливо багато випадків було у перші місяці після вторгнення. Тоді фіксували по 80-90 порушників кожної доби. Але й у 2024 році є чоловіки, які не залишають надії виїхати за межі країни. У цьому вони виявляють особливу наполегливість та креативність.

Раніше "Телеграф" писав, що закарпатського ухилянта спіймали у Євросоюзі співгромадяни. Він втік з України, перепливши Тису.