У Німеччині затримали українського пенсіонера з 455 тисячами євро: ЗМІ повідомили подробиці

Читать на русском
Автор
952
Знайдені німецькими митниками гроші
Знайдені німецькими митниками гроші. Фото bild.de

Найімовірніше, кошти конфіскують

У Мюнхені затримали українського пенсіонера, який перевозив 455 тисяч євро готівкою. Його виявили у місцевому аеропорту.

Про це пише BILD. Зазначається, що 66-річий українець намагався незаконно переправити гроші за кордон.

Чоловік чекав біля воріт у терміналі 2 свого рейсу Lufthansa до Ларнаки (Кіпр). Для раптового огляду співробітниця митниці обрала саме його.

Прессекретар митниці Марі Мюллер пояснила, що митниця має можливість перевіряти мандрівників та їхній багаж у будь-який час. Вона підкреслила, що кожен, хто виїжджає з Німеччини в країну ЄС, повинен задекларувати готівку або золото.

За її словами, не потрібно декларувати тільки готівку до 10 тисяч євро. Мюллер зазначила, що українець повідомив лише про 300 євро. Також він більше нічого при собі не мав.

На митниці підкреслили, що після перевірки раптово прибув інший чоловік. Під час посадки він передав українцю ручну валізу. Це помітив митник і наказав її відкрити.

Під час перевірки з'ясувалося, що між предметами одягу лежали товсті пачки купюр по 20 і 50 євро. Загалом 455 тисяч євро.

Зазначається, що гроші було вилучено. Мюнхенська митниця проводить розслідування. Зараз митники перевіряють, чи було це відмиванням грошей та кому вони належать. На митниці підкреслили що всі гроші, найімовірніше, будуть конфісковані на користь держави.

Нагадаємо, у німецькому Міноборони анонсували поставки в Україну протягом 2024 року додаткового озброєння, серед якого системи ППО IRIS-T SLM та понад 80 танків Leopard 1 A5. Є також в переліку і зенітні установки Gepard у неназваній кількості.