Втекти з України на таксі: прикордонники розкрили зухвалу схему незаконного перетину кордону

Читать на русском
Автор
2475
Ухилянти виявляють креативність, щоб уникнути призову
Ухилянти виявляють креативність, щоб уникнути призову

Таксист вирішив непогано підзаробити та порушив закон

Прикордонники затримали таксиста з пасажирами, водій намагався довезти клієнтів до Румунії в об’їзд пунктів пропуску. Він віз двох чоловіків, кожен з яких заплатив по 2 тисячі євро за незаконний перетин кордону.

Ця схема також має організатора, який керує процесом дистанційно, його особу вже встановили. Про це Державна прикордонна служба України (ДПСУ) інформує у Телеграмі.

Сценарій війни Росії та НАТО

"Особу організатора встановлено, вживаються заходи щодо його затримання. Водієві загрожує кримінальна, а пасажирам ― адміністративна відповідальність", ― йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що після вторгнення Росії в Україну влада країни заборонила виїзд військовозобов’язаним чоловікам. За законом покинути територію української держави можуть лише певні категорії. Серед них батьки трьох та більше неповнолітніх дітей й офіційні чоловіки жінок з інвалідністю. Дозволяється виїзд волонтерів та депутатів, але лише якщо це необхідно для їхньої діяльності.

У зв’язку із забороною деякі чоловіки намагаються незаконно виїхати за межі України. Особливо багато випадків було у перші місяці після вторгнення. Тоді фіксували по 80-90 порушників кожної доби. Але й у 2024 році є чоловіки, які не залишають надії виїхати за межі країни. У цьому вони виявляють особливу наполегливість та креативність.

Раніше "Телеграф" писав, що закарпатського ухилянта спіймали у Євросоюзі співгромадяни. Він втік з України, перепливши Тису.