"Я не чекаю...": посол Британії зробив невтішний прогноз щодо України та НАТО

Читати російською
Автор

Великобританія переконана, що законне місце України — в Альянсі

На майбутньому саміті Альянсу 9-11 липня у Вашингтоні Україні не варто чекати значного прогресу щодо її заявки на членство в НАТО. Однак це питання, ймовірно, обговорюватиметься.

Таку заяву зробив посол Великої Британії при НАТО Девід Куоррі. Про це пише Politico.

"Я не чекаю великого стрибка вперед у цьому питанні, головним чином через ймовірну ситуацію на місцях", — сказав він.

Також Куоррі підкреслив, що Великобританія переконана, що законне місце України — в Альянсі.

"Це питання колись, а не якщо, і наша робота полягає в тому, щоб продовжувати підтримувати Україну в міру того, як вона наближається до Альянсу", — додав Куоррі.

Поки триває боротьба із повномасштабним вторгненням Росії, Україна шукає не лише політичну підтримку, а й фінансову. Після схвалення ЄС пакету допомоги на 50 млрд євро 1 лютого, увага зосереджена на США, де схвалення 60 мільярдів доларів військової допомоги застрягло у Конгресі. Куорі висловив сподівання, що допомога буде надана Україні якнайшвидше.

"Ми дуже сподіваємося на швидкий прогрес у цьому пакеті. Це буде дуже важливо як з погляду змісту, так і з погляду політичного сигналу, який він відправить про незмінну відданість Заходу до України", — підсумував Куоррі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Україна може отримати запрошення до НАТО та розпочати процес вступу. Проте, є один нюанс.