"Я не чекаю...": посол Британії зробив невтішний прогноз щодо України та НАТО

Читать на русском
Автор
2672
Чого чекати Україні на вступ до НАТО
Чого чекати Україні на вступ до НАТО. Фото Колаж "Телеграфу"

Великобританія переконана, що законне місце України — в Альянсі

На майбутньому саміті Альянсу 9-11 липня у Вашингтоні Україні не варто чекати значного прогресу щодо її заявки на членство в НАТО. Однак це питання, ймовірно, обговорюватиметься.

Таку заяву зробив посол Великої Британії при НАТО Девід Куоррі. Про це пише Politico.

"Я не чекаю великого стрибка вперед у цьому питанні, головним чином через ймовірну ситуацію на місцях", — сказав він.

Також Куоррі підкреслив, що Великобританія переконана, що законне місце України — в Альянсі.

"Це питання колись, а не якщо, і наша робота полягає в тому, щоб продовжувати підтримувати Україну в міру того, як вона наближається до Альянсу", — додав Куоррі.

Поки триває боротьба із повномасштабним вторгненням Росії, Україна шукає не лише політичну підтримку, а й фінансову. Після схвалення ЄС пакету допомоги на 50 млрд євро 1 лютого, увага зосереджена на США, де схвалення 60 мільярдів доларів військової допомоги застрягло у Конгресі. Куорі висловив сподівання, що допомога буде надана Україні якнайшвидше.

"Ми дуже сподіваємося на швидкий прогрес у цьому пакеті. Це буде дуже важливо як з погляду змісту, так і з погляду політичного сигналу, який він відправить про незмінну відданість Заходу до України", — підсумував Куоррі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що Україна може отримати запрошення до НАТО та розпочати процес вступу. Проте, є один нюанс.