Орбан запропонував зустрітися прем’єру Швеції: що буде із вступом країни до НАТО

Читать на русском
Автор
Віктор Орбан та Ульф Крістерссон
Віктор Орбан та Ульф Крістерссон. Фото Колаж "Телеграф"

Дата зустрічі поки невідома

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запросив до Будапешта прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона. З ним він хоче обговорити вступ країни до НАТО.

Про це Орбан написав на своїй сторінці у соціальній мережі Х (колишній Twitter). Наразі поки що дата зустрічі невідома.

"Сьогодні направив лист-запрошення прем’єр-міністру Швеції Ульфу Крістерсону про візит до Угорщини для переговорів щодо вступу Швеції до НАТО", — зазначив угорський прем’єр.

Варто зазначити, що нещодавно керівник апарату прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуяш висловився пресі щодо вступу Швеції до НАТО. Тоді він заявив, що Угорщина тягне зі схваленням вступу Швеції до Північноатлантичного Альянсу. Він наголосив: "Якщо це не важливо для Швеції, чому я повинен відчувати себе погано через це?".

З усіх країн поки що лише Туреччина та Угорщина не схвалили заявку Стокгольма на вступ до НАТО. Восени 2023 року Орбан говорив, що Угорщина не має наміру поспішати ратифікувати вступ країни. Він зазначив, що угоди між Туреччиною та Будапештом про ратифікацію заявки Швеції на вступ до Альянсу немає.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 5 липня 2022 року Фінляндія та Швеція підписали протоколи про вступ до НАТО. Після підписання вони повинні були бути направлені до всіх країн, які є частиною Альянсу, щоб їх ратифікували.