Польські силовики відпустили Михайла Ткача: український журналіст пояснив, що сталося

Читати російською
Автор
Новина оновлена 27 лютого 2024, 21:19

Журналіст робив сюжет про транзит товарів із Росії та Білорусі через польську територію.

Українського журналіста Михайла Ткача, якого раніше 27 лютого затримали на кордоні Польщі та Білорусі, було звільнено і розповіло, що сталося. За його словами, речі їм вдалося повернути, але частину з них було пошкоджено.

Як повідомив він у своєму Facebook, польські правоохоронці частково видалили відеозаписи з камер і вирвали дроти зарядки з машини. Крім того, журналісти забирали телефони.

"Але я ще не бачив, щоб десятеро поліцейських і двоє спецслужбовців таку увагу приділяли двом журналістам, обличчя яких гугляться за секунду", — написав він.

За словами Ткача, спочатку журналістам довелося розмовляти з поліцейськими у цивільному одязі, а потім це все переросло на допит польських спецслужб про те, звідки йому відомо про транзит із Росії та Білорусі, хто ще про це знає і чи є ця інформація у влади України.

Він зазначив, що розуміє у чому суть роботи правоохоронців, але наголосив, що у нього є своя. Крім того, він поскаржився на ставлення до них із боку силовиків.

"Чотири години без права на дзвінок, без телефонів, і дві години стоячи у дворі комендатури без дозволу сісти, спостерігаючи за тим як твої особисті речі розкидають по капоту", — написав Ткач.

Водночас журналіст зазначив, що хоч йому шкода втраченого матеріалу, проте він обіцяє зняти новий.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року на Михайла Ткача напали в елітному селищі під Києвом. Журналісти робили сюжет про те, як відпочивають колишні співробітники Офісу генпрокурора та інші особи.