Неякісний товар чи страйки фермерів: Польща анонсує посилення перевірок продовольства з України на кордоні

Читать на русском
Автор
563
Міністр сільського господарства та сільського розвитку Польщі Чеслав Секерський на кордоні з Україною
Міністр сільського господарства та сільського розвитку Польщі Чеслав Секерський на кордоні з Україною. Фото twitter.com

Принцип з "ферми до столу" має стосуватися й українських товарів

Уряд Польщі анонсував посилення перевірок на кордоні з Україною, він хоче підвищити контроль імпортованого українського товару. На це рішення також вплинули анонсовані польськими аграріями страйки з блокадою кордону, що мають початися 9 лютого.

Про це повідомляє Міністерство сільського господарства та сільського розвитку Польщі у Twitter (X). Відомо, що глава польського відомства Чеслав Секерський провів перевірки на прикордонному пункті пропуску "Медика".

Також, раніше він відвідував КПП "Корчова" на кордоні з Україною. Аналізуючи ці візити, Секерський анонсує посилення контролю та більшу активізацію перевірок.

Анонс посилення перевірок на кордоні з Україною

"Надмірний імпорт сільськогосподарської продукції з України, яка не відповідає виробничим вимогам ЄС, загрожує конкурентоспроможності польського сільського господарства", — йдеться у повідомленні міністерства.

Другий день поспіль заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак інспектує прикордонні пункти. 4 лютого він відвідав КПП "Ягодин-Дорогуськ", а 5 лютого — Грубешув.

Він зазначив, що основна увага прикута до сільгосптоварів, які ввозяться з України. Колодзєйчак також опублікував фото неякісної замороженої малини, яку розвернули на кордоні.

Пост Міхал Колодзєйчак у Twitter (X)

"Після такої малини висновок один: ембарго на українську заморожену малину, якої у 2023 році до Польщі надійшло понад 60 тисяч тонн", — написав він у Twitter (X).

Раніше "Телеграф" писав, що Європа вигадує нову схему для українського агроекспорту у разі його не контрольованого посилення.